Järjestyssäännöt

Kaikkien kävijöiden tulee noudattaa näitä järjestyssääntöjä tapahtumassa ollessaan yhteisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa järjestyssääntöjä rikkovat tapahtuma-alueelta. Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia, muita yleisiä käyttäytymissääntöjä, Entressen kirjaston ja Kannusalin sääntöjä ja käytäntöjä sekä KulttuuriEspoon turvallisemman tilan periaatteita.

Päihteiden käyttö
Kibecon on päihteetön tapahtuma eli alkoholin ja muiden päihteiden tuominen tapahtumaan on kielletty. Häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumapaikalta.

Asejäljitelmät
Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkitty merkkausteipillä. Aseen piippu tulee olla teipattu umpeen punaisella merkkausteipillä vähintään 2cm matkalta. Joko kahvassa tai perässä tulee olla selkeä punainen merkkiteippaus, joka erottuu myös aseen ollessa kiinni puvussa. Kaikissa asejäljitelmissä tulee olla punaista merkkausteippiä. Ilman tätä teippiä tapahtuman sisällä olevat asejäljitelmät viedään Kibeconin infoon teipattavaksi tai poistettavaksi. Asejäljitelmissä lippaiden kuuluu olla tyhjät. Muovikuula-aseiden tapauksessa kuuluu jättää myös akku tai kaasu pois. 

Proppien kanssa liikuttaessa tapahtumassa tulee noudattaa varovaisuutta, eikä isoja proppeja saa viedä myyntipöytäsaliin eikä taidekuja-alueelle. Tapahtuman työntekijät ohjaavat tarvittaessa viemään propin narikkaan. Suuret asut ja propit, joiden kanssa kulkeminen sisätiloissa on haastavaa, eivät sovellu tuotavaksi Kibeconiin. Muiden kävijöiden pelotteluun tai ahdistukseen tähtäävä asuste tai käytös ei myöskään ole sallittua.

Yleinen käytös
Kulkuväylien tukkiminen on kielletty yleisen viihtyvyyden vuoksi. Portailla ei saa myöskään istua. Käytävillä kulkemista häiritsevä kameroille poseeraaminen on kiellettyä. Jos käytävillä halutaan ottaa kuvia, tulee ottaa huomioon käytävillä kulkevat. Tässä tulee käyttää omaa harkintaa tilanteen suhteen.

KulttuuriEspoon turvallisemman tilan periaatteet

Haluamme, että jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi Espoon kulttuuripalveluiden tiloissa ja tapahtumissa. Siksi meillä on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. Turvallisemman tilan periaatteet koskevat kaikkia asiakkaita, vierailijoita, työntekijöitä ja esiintyjiä, jotka ovat Espoon kulttuuritiloissa ja -tapahtumissa.

Otan muut huomioon

  • Käyttäydyn niin, että en tahallani loukkaa ketään.
  • Kunnioitan muita, kun keskustelen heidän kanssaan.
  • Autan, jos joku tarvitsee apua. 
  • Pyydän apua myös itse.
  • Kuuntelen, kun joku puhuu minulle.

Näen kaikki ihmiset yhtä arvokkaina

  • Tiedän, että me kaikki olemme erilaisia. Siksi annan jokaisen olla oma itsensä.
  • Ymmärrän, että minun ennakko-oletukseni ei ole aina totuus ihmisestä. Siksi on parempi, että en tee ennakko-oletusta kenestäkään esimerkiksi hänen vammaisuutensa, ikänsä, sukupuolensa, kielensä tai uskontonsa perusteella.
  • Käytän puheessani sanoja, jotka ottavat kaikki huomioon.

En häiritse tai syrji toisia.

  • En puhu tai käyttäydy niin, että se syrjii tai alentaa muita. En esimerkiksi puhu tai käyttäydy niin, että se on rasistista. En myöskään syrji eri seksuaalisia suuntautumisia. 
  • Annan jokaiselle kehorauhan ja kunnioitan jokaisen oikeutta koskemattomuuteen.
  • En tahallani häiritse muita käytökselläni. En esimerkiksi tuijota, osoita sormella, uhkaile, koskettele tai ole liian lähellä toisia.
  • Muutan käytöstäni, jos se on jonkun mielestä epämukavaa ja loukkaavaa.

Puutun häirintään ja syrjintään

  • Kerron henkilökunnalle, jos minua huolestuttaa jokin asia tilassa tai tapahtumassa. Esimerkiksi jos huomaan, että joku ei tunne oloaan turvalliseksi.
  • Annan itselleni ja toisille mahdollisuuden nauttia kulttuurista.
  • Jos huomaan epäkohtia kulttuuritilassa tai -tapahtumassa, ilmoitan siitä heti henkilökunnalle.

Turvallisemman tilan ylläpitäminen on kaikkien tapahtumaan ja toimintaan osallistuvien vastuulla ja kannustamme kaikkia puuttumaan epäasiallisiin tilanteisiin ja ottamaan yhteyttä henkilökuntaan aina tarpeen tullen. Kibeconin häirintäyhteyshenkilön tai järjestyksenvalvojan saa paikalle kenen tahansa vapaaehtoisen tai kirjaston henkilökunnan avulla. Jos häiritsijä ei lopeta, hänet saatetaan poistaa tapahtuma-alueelta.