Ohjelma 2023

Kibeconin aukiolo-ajat:
La klo 12-18
Su klo 10-17

Ohjelmakartta
Peliohjelma
Ohjelma Lauantaina
Ohjelma Sunnuntaina

JATKUVA OHJELMA

 • Bofferointi
 • Coninuokku
 • Cosplay EA
 • Pörröcon Workshop
 • Suomen Hopeanuoli-fanit ry / Ginga Room
 • Yhdistyspöydät
 • OHJELMA LAUANTAI 11.11.2023

  Yhdistyspöydät
  Entressen Paja
  Lauantaina 12-17
  Sunnuntaina 10-17

  Tervetuloa tutustumaan eri harrastajayhteisöjen ja tapahtumien yhdistyspöytiin Entressen kirjaston pajan alueelle:

  Cosvision
  Lauantaina 12-17
  Tule tutustumaan cosplay-tapahtuma Cosvisioniin! Samalla voit päästää luovuutesi valloilleen Cosvisionin 3-minute crafts- pisteellä: täällä pääset suunnittelemaan nukelle oman design-asun! Kaikkien osallistujien kesken arvotaan ranneke 25.11. järjestettävään Cosvisioniin.

  Leppävaaran budoseura ry
  Lauantaina 12-17
  Leppävaaran budoseura ry eli “Lebudo” on japanilaisten miekkailulajien budoseura jonka kotipaikka on Leppävaara, Espoo. Seurassamme on mahdollista harjoitella, Kendoa, ZNKR iaidoa sekä ZNKR jodoa.

  Kotae Expo
  Kotae Expo on uusi japanilaisen ja korealaisen populaarikulttuurin suurtapahtuma Tampereella 2024. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin harrastajilta harrastajille. Tapahtuman ohjelmistossa tullaan näkemään puhe- ja esitysohjelmien rinnalla paljon erityisen paljon osallistavaa ohjelmaa, kuten työpajoja, kilpailuja, tanssiharjoituksia ja muita ohjelmia, joihin mukaan pääsee myös itse. Tapahtuman myyntipöytäsali, artesaanit, taidekuja ja kirpputori tarjoavat myös kattauksen tapahtuman aihepiirien tuotteita. Tapahtumaa järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Kotae ry.

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry
  Suomen Hopeanuoli-fanit ry on voittoa tavoittelematon, virallisesti rekisteröity faniyhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta Suomessa, sekä mahdollistaa monipuolista toimintaa näiden legendaaristen koiratarinoiden fanien kesken. Pöydältämme löydät kannatustuotteemme sekä pääset tutustumaan aktiivisiin jäseniimme.

  Harrastusseura Revontuli ry
  Sunnuntaina 13-17

  Harrastusseura Revontulen pöydältä voit mm. ostaa lipun ensi kesän Pörröconiin ja tutustua sitä järjestävään yhdistykseen!

  Shumicon
  Shumicon on uusi helsinkiläinen kulttuuritapahtuma, jonka pääpainona on cosplayharrastus. Shumiconin taustaorganisaatio on Helsingissä jo vuosia toiminut Pääkaupunkiseudun Cosplay Ry.

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry / Ginga Room
  Suomen Hopeanuoli-fanit ry
  Entressen Paja
  Lauantaina 12-17
  Sunnuntaina 10-17

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry on voittoa tavoittelematon, virallisesti rekisteröity faniyhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta Suomessa, sekä mahdollistaa monipuolista toimintaa näiden legendaaristen koiratarinoiden fanien kesken. Pöydältämme ja pitämässämme Ginga Roomissa löydät kannatustuotteemme sekä pääset tutustumaan aktiivisiin jäseniimme.

  Ginga Room on avoinna klo 17:00 asti molempina päivinä! Tule mukaan suunnittelemaan itsekeksimiäsi Ginga-maailman hahmoja tai muuten vaan päästämään luovuutesi irti vapaamuotoisen koiraeläintaiteilun ja piirtelyn muodossa työpajassamme. Tervetuloa mukaan!

  Pörröcon Workshop
  Pörröcon
  Entressen paja
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 12.00-17.00

  Tule tekemään korvat, häntä tai työstämään fursuittiasi Pörröcon Workshopiin ja tutustu samalla muihin eläinpukuilun ja eläintarinoiden harrastajiin! Paikalla myös Harrastusseura Revontulen pöytä, josta voit mm. ostaa lipun ensi kesän Pörröconiin ja tutustua sitä järjestävään yhdistykseen!

  Retropelipiste
  Jukeboksi, Entressen kirjasto,
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tule muistelemaan vanhoja retropelien parissa tai tutustumaan ”uusiin” vanhoihin peleihin. Tule yksin tai porukalla kokeilemaan konsoli- ja videopelejä vuosikymmenten takaa.

  Boffaus / Skullclub Finland
  Nuori Espoo
  Judosali 1, Kannusali
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tule kokeilemaan pehmomiekkailua (boffausta) Skullclub Finlandin ohjeistamana!

  Samassa tilassa myös mahdolista kokeilla hauska pokenon säbämaalia. Luvassa myös palkintoja parhaille

  Coninuokku
  Nuori Espoo
  Judosali 3, Kannusali
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tule hengähtämään conin vilskeestä ja lataamaan akkuja! Espoon nuorisopalveluiden pitämältä Coninuokulta löytyy säkkituoleja, kännykän latauspisteitä, pelejä, värityskuvia ja muuta pientä puuhaa sekä ohjaajia, joiden kanssa voi pelailla tai jutella. Olemme auki koko conin ajan, tervetuloa!

  Velhouden loppukoe -pakohuone
  Judosali 2, Kannusali
  La klo 13.00-17.00
  Su klo 11.00-16.00

  Velho Avius kutsuu sinut suorittamaan opintojesi viimeisen vaiheen – saatko kokeen lopuksi todistuksen käteesi?

  Tiedossa on paljon pulmia ja loogista päättelyä. Pakopeli sopii kaikenikäisille taikuuden ystäville, aina 10-vuotiaista ylöspäin. Yhteen peliin mahtuu 5 henkilöä, kesto noin 45 minuuttia.

  Ilmottautuminen päivän peliiin Entressen kirjastossa pajan alueella sijaitsevalla Pelitiskillä. Pelitiski aukeaa La klo 12

  Lautapelihuone
  Sininen Huone, Entressen kirjasto
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tervetuloa pelaamaan Helmet kirjastojen kokoelmasta löytyviä lautapelejä! Ota kaverisi mukaan ja pelaa vapaast. Voit pelata myös yhdessä Kibecon vapaaehtoistemme Chichin, Ulriken ja Elia kanssa suomeksi, englaniksi tai saksaksi tai Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaehtoistemme Oliwian ja Gyöngyin kanssa. Oliwia ja Gyöngyi auttavat peleissä englanniksi, puolaksi ja unkariksi.

  Roolipeli: Elävänä tai kuolleena
  Sininen Huone, Entressen kirjasto
  La klo 12.00-17.00

  Kiinnostaako roolipeli villissä lännessä? Max on tappanut naapurin kaupungin tuomarin ja pitää laittaa vastuuseen palkkio on 200 dollaria uskallatko lähteä jahtiin…

  Roolipeli 1-3 pelaajalle sopii hyvin ensimmäiseksi kokemukseksi roolipelien maailman. Peluutukset tasatunnein

  Starfall: Talven tuulet
  Starfall Idols
  Tanssisali, Kannusali
  La klo 12.15-13.00,

  Näinä loppusyksyn aikoina, kun talvi vähitellen lähestyy, kuusi innokasta tanssijaa kokoontuu tuomaan taas seuraavan näytöksen. Tällä kertaa luvassa Musen eri sooloja, trioja ja vähän muokattuja full grouppeja. Lehdet ovat jo pudonneet joten nyt on vihdoin meidän aikamme pudota lavalle! Olemme Starfall Idols ja toivotamme kaikki tervetulleeksi katsomaan esitystämme!

  Sunset x Laceheart – Awaken Heart☆ 1st Collab Live
  Sunset x Laceheart
  Kannusalin Lava, Kannusali
  La klo 12.15-13.00

  Nico Nico N- hetkinen? Sunset Idols? Laceheart? Tervetuloa seuraamaan näiden kahden upean idoliryhmän ensimmäistä Collab Liveä! 11 hengen voimin Sunset Idols ja Laceheart toivovat voivansa tuoda hymyn kasvoillenne ja herättää voiman sydämissänne. Nappaa valotikku mukaan ja tule kannustamaan Saint Aqours Snow:ta Kibeconin lavalla!

  Dunkkua jee (D&d 5e peluutus)
  Aisti, Entressen kirjasto
  La klo 13.00-17.00

  “Dnd on ihan tyhmä systeemi kun kaikki haluu pelaa vaa sitä eikä tätä ihan nevahööd indie ropee” – joku internetissä

  “Sä oot ihan huono pelinjohtaa ku et oo Matt Mercer” – tuntematon

  Nyt sitä saa, nimittäin vitosedikan dunkkua. Pelinjohtaja on rennoin rantein liikkeellä, mutta hänen sanansa on laki. Riippumatta mitä Pertsa_the_DungeonLord88 on kirjoittanut foorumeille tai pelaajan vaki-DM on sanonut. He eivät nimittäin ole täällä vaan te olette jumissa Teskan kanssa.

  Aloittelijat ovat tervetulleita, ja one shot soveltuu nuoremmillekin (K12ish), joskin englanninkielen taitoa vaaditaan sillä lomake on englanniksi vaikka pelikieli onkin pääsääntöisesti suomi. Pelihahmot valitaan valmiiksi täytetyistä lomakkeista.

  Seikkailu alkaa talon porteilta. Olette saapuneet paikalle kuultuanne tarinoita talon edellisestä asukkaasta, kaapparikapteeni Ledermeier Sauerkrautista ja kuinka tämän suurinta aarretta ei koskaan löydetty, samoissa tarinoissa myös kerrotaan miten kapteenin talossa kummittelee. Oletteko te tarpeeksi rohkeita etsimään aarteen?

  (Peluutetaan 2-5 pelaajalle)

  Ilmottautuminen päivän peliiin Entressen kirjastossa pajan alueella sijaitsevalla Pelitiskillä. Pelitiski aukeaa La klo 12

  Sadan pelaajan pelinjohtaja

  Ville “Burgeri” Vuorela
  Estradi, Entressen kirjasto
  La klo 13.00-13.45

  Roolipelikirjailija Ville “Burgeri” Vuorela on viimeisen kahden vuoden aikana kiertänyt Suomea peluuttamassa Praedorin esittelypelejä ventovieraille. Sessioita on kertynyt tusinoittain ja nyt Kibeconissa tulee lisää. Millaisia kokemuksia, opetuksia ja kommelluksia matkan varrelle mahtuu? Kuinka tuntemattomille ja usein hyvin erilaisille pelaajille vedettyihin sessioihin valmistaudutaan? Mikä on todettu toimivaksi ja mitä yleisö odottaa, vai osaako se odottaa ylipäätään mitään?

  AquaShine! Final Live ~ Thank You Friends
  AquaShine!
  Kannusalin Lava, Kannusali
  La klo 13.00-13.45

  Jokainen tarina loppuu ajallaan, ja näin myös AquaShinen on aika kiittää yhteisistä vuosista. Viimeisenä tempauksenamme haluamme tarjota jokaiselle ikimuistoisen esityksen täynnä kaikkea sekä uutta että tuttua. Tuo valotikkusi vielä kerran näytille, ja ole osa tätä historiallista hetkeä!

  RPD ( K-POP Random Play Dance)
  Underdogs
  Tanssisali, Kannusali
  La klo 13.00-14.30

  RPD (Random Play Dance) on k-poppiin pohjautuva tanssipeli joka voi olla monelle tuttu monista eri coneista ja tapahtumista. Ohjelmassamme soitetaan k-pop biisien kertosäkeitä ja jos muistat soitetusta kappaleesta tanssiliikkeitä, hyppää rohkeasti yleisön eteen tanssimaan!

  Legendoja & lohikäärmeitä: Sulkavan sointu
  Lukusali, Entressen kirjasto
  La klo 13.00-17.00

  “Tuore seikkailijajoukko pysähtyy Ristijärven rannassa olevaan tukkilaisleiriin yöksi tarkoituksenaan jatkaa matkaa rajan taakse korpimaille, mutta päätyykin nokat vastakkain aluetta riivaavien höyhenpeitteisten jokirosvojen kanssa..”

  Sulkavan sointu on aloitteleville hahmoille suunniteltu Legendoja & lohikäärmeitä -roolipelin seikkailu. Aikaisempaa kokemusta järjestelmän suhteen ei tarvita. Pelin pelauttaja Petri Leinonen on yksi Legendoja & lohikäärmeitä -roolipelin tekijöistä.

  Pelin kesto neljä tuntia, maksimissaan viisi pelaajaa.

  Ilmottautuminen päivän peliiin Entressen kirjastossa pajan alueella sijaitsevalla Pelitiskillä. Pelitiski aukeaa La klo 12

  Twisted Wonderland Meet
  Kibe, Entressen kirjasto
  La klo 14.00-14.45

  Pidätkö disneyn uusimassta villityksestä; traumatisoituneet anime pojat yhdessä koulussa? Jos kyllä, niin tämä on oikea paikka sinulle! Pidetään hauskaa yhdessä muiden Twisted Wonderland-fanien kanssa!!

  Musiikkia Aasiaan Paneeli
  Karri Mikkonen
  Estradi, Entressen kirjasto
  La klo 14.00-14.45

  Minkälaista on arkipäivä musiikintekijänä Aasiaan? Minkälaista on tehdä musiikkia yhteistyössä ihmisten kanssa jotka asuvat toisella puolella maailmaa? Miten suomesta ylipäätään päätyy tekemään musiikkia Aasiaan?

  Karri Mikkonen on suomalainen musiikkituottaja Tampereelta, joka tuottaa ammatikseen musiikkia Japaniin, Etelä-Koreaan ja Kiinaan. Karri tulee Kibeconissa keskustelemaan hänen työstään ja siitä miten aasialaiseen musiikkimaailmaan suomalainen päätyy. Paneelin aikana on myös mahdollista esittää kysymyksiä.

  sh-publishing.com/karrinator

  SensationRush! Superstar!!
  Sensationrush Idols
  Kannusalin Lava, Kannusali
  La klo 14.00-14.45

  Sensationrush palaa jälleen lavalle viiden hengen voimin! Mutta hmm, mikä tämä uusi ryhmä on, ei näy Honokaa eikä Nicoa missään..

  Cosplay EA
  Kannusali
  La klo 14.00-17.00
  Su klo 12.30-16.30

  Tervetuloa korjaamaan pukuasi tai ompelemaan pienen asusteen pukusi koristeeksi. Pisteeltä löytyy erilaisia kankaita, nauhoja, nappeja ja pitsejä, ompelukoneita ja silitysrauta ja tietenkin osaavat ohjaajat auttamassa.

  K-pop Random Play Dance
  sns covers
  Tanssisali, Kannusali
  La klo 14.30-15.30

  K-pop Random Play Dance on peli, jossa pääsee tanssimaan K-pop biisien kertosäkeisiin. Ohjelma on avoin kaikentasoisille tanssijoille ja myös katsojat ovat tervetulleita.

  Järjestäjien InstagramInstagram @sns.covers

  Cosplaykilpailu Aloittelevat
  Kannusalin Lava, Kannusali
  La klo 15.00-16.30

  Silent Disco
  Tanssisali, Kannusali
  La klo 16.00-18.00

  Sekakuoro Unreality
  Unreality
  Kannusalin Lava, Kannusali
  La klo 17.00-17.45

  Unreality on tammikuussa 2014 perustettu sekakuoro, joka on Suomen ensimmäisenä kuorona omistautunut laulamaan vain elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikkia. Uniikit, itse sovitetut kappaleet ja oranssinhehkuinen lohikäärme ovat tämän 30-henkisen laulajaporukan tunnusmerkkejä – kerta toisensa jälkeen ne vievät kuulijan rakastettuihin maisemiin todellisuuden tuolle puolen ja takaisin.

  Unreality on nähty Kibeconissa edellisinä vuosina pienempänä Nanoreality-kokoonpanona. Tällä kerralla tulemme esiintymään koko kuoron voimin ja pidemmällä ohjelmistolla! Tervetuloa kuuntelemaan!

  Colorful Memories: Jäätyneet kyyneleet
  Colorful Memories
  Estradi, Entressen kirjasto
  La klo 17.00-17.45

  Tervetuloa jo toiseen Colorful Memoriesin hassunhauskaan esitykseen! (Ooämgeemitää :0) Luvassa on uusi ohjelmisto, johon kuuluu tanssia ja talvista menoa. Esityksen kappaleet ovat tunnettuja Vocaloid ja Project Sekai biisejä ☆ Tulethan pitämään hauskaa kanssamme Colorful Memoriesin tahtiin! ☆


  OHJELMA SUNNUNTAI 12.11.2023

  Yhdistyspöydät
  Entressen Paja
  Lauantaina 12-17
  Sunnuntaina 10-17

  Tervetuloa tutustumaan eri harrastajayhteisöjen ja tapahtumien yhdistyspöytiin Entressen kirjaston pajan alueelle:

  Kotae Expo
  Kotae Expo on uusi japanilaisen ja korealaisen populaarikulttuurin suurtapahtuma Tampereella 2024. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin harrastajilta harrastajille. Tapahtuman ohjelmistossa tullaan näkemään puhe- ja esitysohjelmien rinnalla paljon erityisen paljon osallistavaa ohjelmaa, kuten työpajoja, kilpailuja, tanssiharjoituksia ja muita ohjelmia, joihin mukaan pääsee myös itse. Tapahtuman myyntipöytäsali, artesaanit, taidekuja ja kirpputori tarjoavat myös kattauksen tapahtuman aihepiirien tuotteita. Tapahtumaa järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Kotae ry.

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry
  Suomen Hopeanuoli-fanit ry on voittoa tavoittelematon, virallisesti rekisteröity faniyhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta Suomessa, sekä mahdollistaa monipuolista toimintaa näiden legendaaristen koiratarinoiden fanien kesken. Pöydältämme löydät kannatustuotteemme sekä pääset tutustumaan aktiivisiin jäseniimme.

  Harrastusseura Revontuli ry
  Sunnuntaina 13-17

  Harrastusseura Revontulen pöydältä voit mm. ostaa lipun ensi kesän Pörröconiin ja tutustua sitä järjestävään yhdistykseen!

  Shumicon
  Shumicon on uusi helsinkiläinen kulttuuritapahtuma, jonka pääpainona on cosplayharrastus. Shumiconin taustaorganisaatio on Helsingissä jo vuosia toiminut Pääkaupunkiseudun Cosplay Ry.

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry / Ginga Room
  Suomen Hopeanuoli-fanit ry
  Entressen Paja
  Lauantaina 12-17
  Sunnuntaina 10-17

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry on voittoa tavoittelematon, virallisesti rekisteröity faniyhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta Suomessa, sekä mahdollistaa monipuolista toimintaa näiden legendaaristen koiratarinoiden fanien kesken. Pöydältämme ja pitämässämme Ginga Roomissa löydät kannatustuotteemme sekä pääset tutustumaan aktiivisiin jäseniimme.

  Ginga Room on avoinna klo 17:00 asti molempina päivinä! Tule mukaan suunnittelemaan itsekeksimiäsi Ginga-maailman hahmoja tai muuten vaan päästämään luovuutesi irti vapaamuotoisen koiraeläintaiteilun ja piirtelyn muodossa työpajassamme. Tervetuloa mukaan!

  Pörröcon Workshop
  Pörröcon
  Entressen paja,
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 12.00-17.00

  Tule tekemään korvat, häntä tai työstämään fursuittiasi Pörröcon Workshopiin ja tutustu samalla muihin eläinpukuilun ja eläintarinoiden harrastajiin! Paikalla myös Harrastusseura Revontulen pöytä, josta voit mm. ostaa lipun ensi kesän Pörröconiin ja tutustua sitä järjestävään yhdistykseen!

  Paja on ilmainen / materiaalimaksu 10€ – varaathan käteistä

  Retropelipiste
  Jukeboksi, Entressen kirjasto
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tule muistelemaan vanhoja retropelien parissa tai tutustumaan ”uusiin” vanhoihin peleihin. Tule yksin tai porukalla kokeilemaan konsoli- ja videopelejä vuosikymmenten takaa.

  Boffaus / Skullclub Finland
  Nuori Espoo
  Judosali 1, Kannusali
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tule kokeilemaan pehmomiekkailua (boffausta) Skullclub Finlandin ohjeistamana!

  Samassa tilassa myös mahdolista kokeilla hauska pokenon säbämaalia. Luvassa myös palkintoja parhaille

  Coninuokku
  Nuori Espoo
  Judosali 3, Kannusali
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tule hengähtämään conin vilskeestä ja lataamaan akkuja! Espoon nuorisopalveluiden pitämältä Coninuokulta löytyy säkkituoleja, kännykän latauspisteitä, pelejä, värityskuvia ja muuta pientä puuhaa sekä ohjaajia, joiden kanssa voi pelailla tai jutella. Olemme auki koko conin ajan, tervetuloa!

  Velhouden loppukoe -pakohuone
  Judosali 2, Kannusali
  La klo 13.00-17.00
  Su klo 11.00-16.00

  Velho Avius kutsuu sinut suorittamaan opintojesi viimeisen vaiheen – saatko kokeen lopuksi todistuksen käteesi?

  Tiedossa on paljon pulmia ja loogista päättelyä. Pakopeli sopii kaikenikäisille taikuuden ystäville, aina 10-vuotiaista ylöspäin. Yhteen peliin mahtuu 5 henkilöä, kesto noin 45 minuuttia.

  Ilmottautuminen päivän peliiin Entressen kirjastossa pajan alueella sijaitsevalla Pelitiskillä. Pelitiski aukeaa Su klo 10

  Lautapelihuone
  Sininen Huone, Entressen kirjasto
  La klo 12.00-17.00
  Su klo 10.00-17.00

  Tervetuloa pelaamaan Helmet kirjastojen kokoelmasta löytyviä lautapelejä! Ota kaverisi mukaan ja pelaa vapaast. Voit pelata myös yhdessä Kibecon vapaaehtoistemme Chichin, Ulriken ja Elia kanssa suomeksi, englaniksi tai saksaksi tai Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaehtoistemme Oliwian ja Gyöngyin kanssa. Oliwia ja Gyöngyi auttavat peleissä englanniksi, puolaksi ja unkariksi.

  Dunkkua jee (D&d 5e peluutus)
  Lukusali, Entressen kirjasto
  Su klo 10.30-14.00

  “Dnd on ihan tyhmä systeemi kun kaikki haluu pelaa vaa sitä eikä tätä ihan nevahööd indie ropee” – joku internetissä

  “Sä oot ihan huono pelinjohtaa ku et oo Matt Mercer” – tuntematon

  Nyt sitä saa, nimittäin vitosedikan dunkkua. Pelinjohtaja on rennoin rantein liikkeellä, mutta hänen sanansa on laki. Riippumatta mitä Pertsa_the_DungeonLord88 on kirjoittanut foorumeille tai pelaajan vaki-DM on sanonut. He eivät nimittäin ole täällä vaan te olette jumissa Teskan kanssa.

  Aloittelijat ovat tervetulleita, ja one shot soveltuu nuoremmillekin (K12ish), joskin englanninkielen taitoa vaaditaan sillä lomake on englanniksi vaikka pelikieli onkin pääsääntöisesti suomi. Pelihahmot valitaan valmiiksi täytetyistä lomakkeista.

  Seikkailu alkaa talon porteilta. Olette saapuneet paikalle kuultuanne tarinoita talon edellisestä asukkaasta, kaapparikapteeni Ledermeier Sauerkrautista ja kuinka tämän suurinta aarretta ei koskaan löydetty, samoissa tarinoissa myös kerrotaan miten kapteenin talossa kummittelee. Oletteko te tarpeeksi rohkeita etsimään aarteen?

  (Peluutetaan 2-5 pelaajalle)

  Ilmottautuminen päivän peliiin Entressen kirjastossa pajan alueella sijaitsevalla Pelitiskillä. Pelitiski aukeaa Su klo 10

  Yūki-rinrin -project sekai: wxs LIVE!!
  Yūki-rinrin
  Tanssisali, Kannusali
  Su klo 10.00-10.45

  Tule seuraamaan Yūki-rinrinin neljännettä LIVE esitystä!! Pitäkää hatuistanne kiinni, sillä luvassa on unohtumattomia tanssiesityksiä ja upeaa näyttelemistä. Siellä esiintyy myös kaikikille tuttuja wonderland x showtime ja vocaloid hahmoja. Nähdään siellä!!

  Harrastustoimintaa Revontulten alla
  Revontuli ry
  Estradi, Entressen kirjasto
  Su klo 12.00-12.45

  Tule kuulemaan, millaisia harrastus- ja toimintamahdollisuuksia Harrastusseura Revontuli ry tarjoaa! Con-kentässä uusi toimija, joka järjestää mm. Pörröconia, Tenguconia ja Horrorfestia, esittäytyy ensi kertaa luentomuotoisesti!

  Revontulet: Aqours Unit Party!
  Revontulet
  Kannusalin Lava, Kannusali
  Su klo 11.00-11.45

  Viime vuoden Kibeconista tuttu Revontulien Unit Party on täällä taas! Sukella kanssamme Love Live!-perheen toisen generaation sub-unitien pariin, ja tule kokemaan sekä energinen CYaRon!, rokkaava Guilty Kiss, että romanttinen AZALEA! Tätä loppusyksyn kuuminta lauluesitystä ei kannata missata!

  Praedor-roolipeli: Kuolemanjoki
  Ville “Burger” Vuorela
  Aisti, Entressen kirjasto
  Su klo 12.00-16.00

  Praedor-roolipelin tekijä Ville Vuorela peluuttaa one-shot session seikkailunnälkäisille! Luvassa on vaaroja, aarteita ja synkkiä kohtaloita kirotun rauniokaupungin uumenissa. Käytämme yksinkertaistettuja valmishahmoja ja seikkailukortteja, eikä aiempi kokemus Praedorista tai edes pöytäroolipeleistä ole tarpeen. Mukaan mahtuu kuusi pelaajaa ja session pituus on neljä tuntia.

  Praedor on rouhea suomalainen fantasiaroolipeli taiteilija Petri Hiltusen samannimisten sarjakuvatarinoiden maailmasta.

  Ilmottautuminen päivän peliiin Entressen kirjastossa pajan alueella sijaitsevalla Pelitiskillä. Pelitiski aukeaa Su klo 10

  Mystic idols: ☆Musical night!☆
  Mystic Idols
  Kannusalin Lava, Kannusali
  Su klo 12.00-12.45

  μ’sic forever! Alusta asti tiesin, että tapaamisemme oli ihme. Ruusujen tuoksu houkutteli meidät melodiaan ja sydämemme sitoutui yhteen tähtitaivaan alla! Mystic Idols esiintyy jälleen, tällä kertaa hieman iloisemmissa tunnelmissa. Ota esiin valotikkusi ja tule heiluttamaan niitä musiikin tahtiin!

  Cosplay EA
  Kannusali
  La klo 14.00-17.00
  Su klo 12.30-16.30

  Tervetuloa korjaamaan pukuasi tai ompelemaan pienen asusteen pukusi koristeeksi. Pisteeltä löytyy erilaisia kankaita, nauhoja, nappeja ja pitsejä, ompelukoneita ja silitysrauta ja tietenkin osaavat ohjaajat auttamassa.

  My little pony, The Rainbooms – Tanssiesitys
  Estradi, Entressen kirjasto
  Su klo 13.00-13.45

  Tule seikkailemaan poni ystävysten Twilightin, Rarityn, Pinkie Pien, Rainbow Dashin, Applejackin ja Fluttershyn kanssa tanssin merkeissä. Pääset mukaan kokemaan ystävysten kommelluksia ja hauskoja hetkiä. Tule kokemaan ystävyyden taika!

  Animagios Ensemble
  Animagios Ensemble
  Kannusalin Lava, Kannusali
  Su klo 13.00-13.45

  Animagioksen tekijätiimi astuu lavalle esittäen maistiaisia vuosina 2024 ja 2025 kantaesitettävistä näyttämöteoksista Ystäväni Tsizik ja Vulfekin laulu. Animagios on Santte Salosen, Joni Steinin ja Erika Hammarbergin luoma fantasiakonsepti, joka sijoittuu maagiseen Mielenmaailmaan, jossa jokaisella on oma sieluhahmo. Hahmot määrittyvät luonteenpiirteiden mukaan, ja niitä voi kehittää kokemusten sekä itsereflektion avulla. Animagios-konseptin keskeisiä teemoja ovatkin mieli ja sen hyvinvointiin liittyvät haasteet, joihin jokainen voi törmätä elämänsä aikana.

  “Kyllä se voi aina yllättää,
  Mitä vahvuutta voit sä vielä itsestäs’ löytää
  Haasteiden kanssa et yksin jää
  Yhdessä kaiken kyllä voi selvittää”

  animagios.com

  Erika Hammarberg, laulu
  Santte Salonen, sopraanosaksofoni
  Joni Stein, piano

  Vocaloid/Project Sekai random play dance
  Wonderush.idols
  Tanssisali, Kannusali
  Su klo 13.00-14.00

  Random play dance on nopeatempoinen tanssipeli, jossa tanssitaan sekä uusimpien hittien, sekä vanhojen ikonisten Vocaloid/Project Sekai biisien tahtiin.

  Cosplay-kilpailu kokeneemmat
  Kannusalin Lava, Kannusali
  Su klo 14.30-16.00

  Happy Mask Salesman: Kauppias, mutta millä hinnalla?
  JossuDubs
  Estradi, Entressen kirjasto
  Su klo 15.00-15.45

  Pelkkä kauppias, vai muinainen jumala… mitä piilee hänen hymynsä takana?

  Luennolla käsittelemme Happy Mask Salesmanin historiaa-, ja roolia Zelda-maailmassa. Miten paljon salaisuuksia mahtuu yhden kieroutuneen hymyn taa?

  Shining bloom idols Start*JUMP!
  Shining Bloom Idols
  Tanssisali, Kannusali
  Su klo 15.00-15.45

  More.. More… Jump! Hello and welcome to Shining Bloom Idols first live. We’re exited to be on stage to make everyones heart jump with some very iconic More more jump songs! Hope to see everyone there!

  Japanilaiset miekkailulajit
  Leppävaaran budoseura
  Tanssisali, Kannusali
  Su klo 16.00-16.30

  Mitä yhteistä on Kimetsu no yaiballa, Bleachillä ja Final Fantasyllä? Kaikissa näissä ikonisella katana-miekkalla on tärkeä rooli. Näin on myös japanilaisissa budolajeissa iaidossa, jodossa ja kendossa, joista anime, manga ja videopelit ammentavat inspiraationsa. Tervetuloa katsomaan, kun Leppävaaran budoseuran harrastajat esittelevät satojen vuosien aikana kehittyneitä miekkaperinteitä. Esitys on tarkoitettu cossaajille, japanilaisen miekannystäville ja harrastuksesta kiinnostuneille. Tule keräämään eväitä ja ideoita omalle mielikuvituksellenne ja cosplayhin.