Cosplaytuomarit 2020

Hei! Olen Petra, minut löytää instasta nimellä “mustemorsian”. Olen aloittanut cosplayharrastuksen kun olin 13-vuotias, mutta aktivoidun cosplaykilpailuihin yms. vuonna 2016 paremmin kun tutustuin uusiin ihmisiin. Kisoissa on pyöritty ja muutama sijoitus on myös tullut, viimeisin tänä vuonna. 

Tuomaroinnista eka kokemus oli Hypeconista tänä vuonna. Tuomarina tulen katsomaan yksityiskohtia sekä kuinka puku on toteutettu. Otan myös puvun käytännöllisyyden huomioon.

Kaikille tsemppiä puvun teossa ja iloinen mieli mukaan kisaan. ️

Kuvaaja: lord.madhouse

Hei! Nimeni on Tekla ”megurinemagnet” Kokkonen. Olen 22-vuotias ja harrastanut cosplayta vuodesta 2010. Olen kisannut ja tuomaroinut cosplayn parissa useaan otteeseen, sekä edustanut Suomea Nordic Cosplay Championshipissä 2019.

Olen vahvasti ompelupainotteinen harrastaja, ja erikoisalani on glitterin sekä kiiltävien materiaalien käyttäminen yksityiskohdissa. Näin ollen tuomaroidessa kiinnitän huomiota mm. materiaalivalintoihin sekä huolelliseen työjälkeen. Toivotan kisaajille valtavasti onnea kilpailuun <3

Kuvaaja: Marko Paakkanen

Hei! Olen Vilma, somessa yleisesti vilmastointicos. Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2013, ja kisalavat ovat tulleet viime vuosina myös jokseenkin tutuiksi. Olen koulutukseltani sekä vaatetusalan artesaani että muoti- ja puvustusmuotoilija ja olen työskennellyt viime vuosina elokuvapuvustuksen parissa, joten pukuleikeistä on tässä vaiheessa tullut jo elämäntapa. En ole kuitenkaan tuomaroinut aikaisemmin, joten Kibessä päästäänkin siis jännän äärelle!

Cosplay-harrastajana suosikkiasioitani puvuissa ovat mahdollisimman hyvin valitut materiaalit ja niiden käsittely, onnistunut kaavoitus sekä käsinkirjonta. Lisäksi patinointi ja kaikenmoinen lika ovat lähellä sydäntäni, ja arvostan aina hyvää kulutusta puvuissa.

Tuomarina tulen kiinnittämään huomiota erityisesti materiaalivalintoihin, viimeistelyyn sekä istuvuuteen. Tsemppiä kaikille kisoihin, ja muistakaa silittää pukunne!

Kuvaaja: Eveliina Kronqvist