OHJELMA

KLO LAVA PAJAN PÖYDÄT PAJAN LAITTEET
10-11
11-12 Avajaiset Mangakuvituspaja
12-13 Hopeanuolen
susisaaga
13-14 Sukellus mangaan!
(mangavinkkaus)
14-15 Mangan suomentaminen Vinyylipaja
15-16 Kengan Ashura –
mangan ja animen erot
16-17 Päättäjäiset
17-18

Lava ohjelmat

Avajaiset
klo 11.00-11.10, Lava
Chibi-Kibecon

Hopeanuolen susisaaga
klo 12.00-12.45, Lava
Raezla

Tiesitkö, ettei Lentävä Sirkkeli ole ainoa laatuaan? Hopeanuoli-anime jatko-osineen on monille tuttu, mutta entäpä sarjan vain mangana ilmestynyt mystinen susiosa? Mitä Hopeanuolen laumalle tapahtui Akakabuton kukistamisen jälkeen? Millaisia juonikuvioita, hahmoja ja taisteluliikkeitä sen puolella nähdään? Entä millaista potentiaalia tällä myöhemmin saagassa unohdetulla osalla olisi ollut antaa juonelliseen sisältöön?

Sukellus mangaan! (mangavinkkaus)
klo 13.00-13.45, Lava
Siina Vieri

Suomessa on julkaistu kosolti mangaa, mutta onko vaikea löytää juuri sitä oikeaa sinulle? Tuntuuko, että ei oikein keksi mistä aloittaisi tai mihin tarttua seuraavaksi? Mistä näitä sarjoja edes löytyy? Argh! Mangavinkkari Siina Vieri esittelee sinulle mielenkiintoisen kattauksen suomeksi käännettyä mangaa, jotta voit löytää uudet suosikkisi. Ehkä et edes tiennyt mitä mahtavaa on tarjolla, no mutta kohtapa tiedät!

Mangan suomentaminen
klo 14.00-14.45, Lava
Antti Valkama

Mitä vaaditaan mangan suomentajalta? Tule kuulemaan työn koukeroista ja kertomaan omia ajatuksiasi tai esittämään tiukkoja kysymyksiä suomennoksista!

Kengan Ashura – mangan ja animen erot
klo 15.00-15.45, Lava
Raezla

Sarja, jossa Japanin suuryritykset ratkovat keskinäiset kiistansa kulisseissa järjestettävissä taistelulajien ammattilaisten välisissä otteluissa, on saatu animena suomalaisten saataviin suoratoistopalvelu Netflixin kautta. Vaan millainen mahtaa olla manga, johon tämä taisteluntäyteinen sarja perustuu? Mitä hahmoja ja juonikuvioita on muutettu animeen? Entä mitä on mangan pohjalta arvioiden luvassa sarjan kauan odotettuun kolmoskauteen ja mihin animesta pois jääneisiin seikkoihin juoni voi siinä kompastua?

Sisältövaroitus: spoilerit sarjasta, aihe ja kuvitus eivät sovellu perheen pienimmille

Päättäjäiset
klo 16.40-17.00, Lava
Chibi-Kibecon

Muut ohjelmat

Mangakuvituspaja
klo 11.00-17.00, Paja
Raezla ja Tina, Harrastusseura Revontuli ry

Harrastusseura Revontulen Mangakuvituspajassa pääset kokeilemaan erilaisia piirto-, väritys- ja varjostustekniikoita mangahenkisesti mustan ja harmaan sävyissä. Tule kokeilemaan uutta ja löytää itsellesi mieluisimmat tekniikat mustavalkokuvitusten tekoon! Piirtopajan yhteydessä on myös piirustuskisa, jonka voittajalle luvassa lippu syksyn Tengucon-tapahtumaan!

Manganvaihtopiste
klo 11.00-17.00, yläkerrassa Ilmari-tilan vieressä

Manganvaihtopisteelle voit tuoda mangoja joita et enään itse tarvitse. Pisteeltä voi myös ottaa itseäsi kiinnostavat mangat kotiin. Mangavaihtopisteen toiminta on täysin ilmaista eli sinne mangojen vieminen tai niiden ottaminen itselleen ei maksa mitään.

Vinyylipaja
klo 14.00-17.00, Paja
Kirjastolaiset ja vapaaehtoiset

Tervetuloa tulostamaan vinyylileikkurilla manga-aiheisia tarroja tai kuvioita omaan tekstiiliin! Huom. kankaan tarvitsee kestää lämpöä:

Manganäyttely
klo 11.00-17.00, ympäri taloa

Nuorten, lasten ja aikuisten osastoilla on manganäyttelyitä tapahtuma päivänä. Näyttelyistä voi lainata mangaa helmet-kirjastokortilla tai ottaa luettavaksi kirjastossa ilman lainaamista ja palauttaa takaisin näyttelyyn lukemisen jälkeen. Jos sinulla ei ole helmet-kirjastokorttia, niin voit saada sellaisen maksutta kirjaston tiskiltä, kunhan on henkkarit mukana.