Ohjelma 2019

Lauantai 5.1.

Avajaiset
klo 11.00-11.15 Lava

Tule kokemaan eeppiset avajaiset!

Tuhannen tulimmaista: pahismangavinkkaus
Siina Vieri
klo 11.15-12:00 Lava

No nyt on luvassa tuhoa ja turmellusta, kun pahikset pistävät parastaan!
Mangavinkkari Siina Vieri tarjoilee annoksen mangan vihastuttavimpia pahiksia
sarjoissaan, jotta tiedät kuka maailmaasi tuhoaa ilmastonmuutoksen lisäksi! Löydä
uudet suosikkisarjasi tai muuten….

Cosplaydeitti
Deittiheittiöt
klo 12:00-12:45 Lava

Joskus veljessuhteet eivät ole helppoja- eikä varsinkaan silloin, kun toinen veljeksistä on ovela ja nokkela keppostelija ja toinen urhea ja mahtava ukkosenjumala. Miten Asgardilaiset pärjäävät deittijuontajina? Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistuvat etsivät esittämilleen hahmoilleen kumppania. Tule katsomaan, millaisia kaveri- tai parisuhteita lavalla syntyy, tai osallistu itse!

ONE PIECE – Olkihattujen viholliset
Tuija ja Janne
klo 12:00-13:00, Akseli-sali

Pohdintaa ja mietintää fanien näkökulmasta, kuka on suurin uhka Olkihatuille/Mugiwaran miehistölle. Tai ehkä kaikille…? Tämä keskustelu tulee sisältämään spoilereita!

Kpop Random Play Dance
Kuro, Henna, Jasmin, Nora, Riia, Elias
klo 12:00-13:00, Opintosali

Random Play Dance voi olla tuttu monista coneista. Ohjelmaan voi tulla katsomaan ja tanssimaan Kpop-biisien tahtiin. RPD on niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin tanssijoille.

Ilmaisten conien suola
Nova
klo 13:00-13:45, Akseli-sali

Ympäri Suomen löytyy ilmaisia nörttitapahtumia. Miksi niitä on niin paljon ja mihin niitä tarvitaan?  Pohdintaa ilmaisista coneista sekä kävijän että tekijän näkökulmasta.

K-pop tanssiesitys
HIRAETH- dancecrew
klo 13.30-13:50, Lava

Kpop-covertanssiesitys

Muumilaakson tietomittelö!
Iitu”Iitunes”Ahonen
klo 14:00-14:45, Lava

Tunnistatko muumien kootut sitaatit kuin vettä vain, tiedätkö mikä on amfibi tai angostuuractai kuka henkilö on toiminut Muumipeikon tai Nuuskamuikkusen innoittajana? Jos pidät itseäsi verrattomana Muumitietäjänä, on Muumilaakson tietomittelö oikea ohjelmanumero sinulle.

Tässä leikkimielisessä visailussa pannaan kaikenkarvaisten Muumifanien tietämys todella koetukselle. Tiedossa on aimo kattaus visaisia kysymyksiä, hieman mörönmoista vapinaa ja palkintojakin! Visaan voi ilmoittautua joko ennakkoon sähköpostitse iitunen@windowslive.com tai paikan päällä tapahtumassa. Visailuun voi osallistua joko yksin tai pareittain, yhteensä mukaan otetaan max. 10 innokasta yksilökisailijaa ja viisi kahden hengen joukkuetta.

Arvaa K-poppia!
dubo.
klo 14:00-14:45, Akseli-sali

Tervetuloa testaamaan k-pop kappale- tai ryhmätietämystäsi leikkimieliseen kilpailuun!
Tunnistatko kappaleen pelkkien sanojen perusteella? Entäs ryhmän vain pienten vinkkien perusteella? Tule rohkeasti kokeilemaan! Ohjelma tapahtuu kahoot-pelin merkeissä, joten muista ottaa puhelimesi mukaan 🙂

Yksilöcosplaykilpailu
klo 15:00-16:00, Lava

Suuren suosion saavuttaneet Kibeconin cosplaykilpailut ovat jälleen täällä! Lauantaina Kibeconissa nähdään lavalla yksilöcosplaykilpailu, jossa kilpailijat esittelevät pukujaan lavalla poseeraten. Samalla kuulemme miten puvut ovat syntyneet ja lopuksi jännitämme, ketkä kruunataan voittajiksi tällä kertaa. Tule kannustamaan kilpailijoita raikuvin aplodein!

PRAEDOR – Suomen suurin fantasiamaailma
Ville Vuorela
klo 16:00-16:45, Lava

Praedor-nimikkeen alla on julkaistu sarjakuvia, suosittu kotimainen roolipeli, kirjoja, novellikokoelmia, käsitöitä ja jopa musiikkia. Mistä suurimmmassa suomalaisessa fantasiamaailmassa on oikein kyse?

Dragonball Z: Pahiksista pahin
Aaron MacRöndel
klo 16:00-17:15, Akseli-sali

Kuka on saiyalais-universumin voimakkain pahis, kuka kaikista julmin, entä uhkaavin. Dragonball Z:n oli alunperin tarkoitus olla vain lyhyt jatkosarja, mutta suosion myötä se vain jatkui ja aina ilmestyi uusi vielä voimakkaampi vihollinen. Välissä ilmestyi myös heikompia, mutta ovelampia antagonisteja. Luennolla analysoidaan heidän motiiveja, julmuutta ja voimia sekä miten asioiden oli alunperin tarkoitus olla Dragonball Z:ssa että kenen olisi pitänyt olla viimeisin vastustaja. Ohjelma keskittyy suurimmaksi osaksi animen kaanoniin. Ohjelma sisältää spoilereita!

Lauantain Lautapelipolku

Lautapeliseura
klo 11:00-17:00 Pöytäpelihuone

Lautapelipolussa esitellään lautapelaamista teemoittain. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja voit osallistua vaikka vain haluamaasi osioon.
klo 11.00 – 12.00 “Mitä pelaisin kahvitunnilla?” – Pelejä, jotka ovat lyhyitä ja yksinkertaisia, sopivat ikähaarukkaan 8+, osa jopa nuoremmille – varsinkin jos osaavat numerot ja lukea, kesto n. 15 min.
klo 12.00 – 12.30 “Lounastauko” – ei pelejä.
klo 12.30 – 13.30 “Fillerit” – Pelejä, jotka ovat vähän monimutkaisempia ja sopivat ikähaarukkaan 12+, kesto 30 minuuttia – 45 minuuttia.
klo 13.30 – 17.00 “Porttiteoria” – Pelejä, jotka ovat koukuttaneet lautapelien maailmaan, 12+ kesto 60 – 120 minuuttia.

Sunnuntai 6.1.

Supervillains made in Asia
Eduardo Serradilla Sanchis
klo 11:00-12:00, Lava

What do Ryoichi Ikegami, Yamanaka Akira, Sharad Devarajan, Suresh Seetharaman,
Jeevan J. Kang, Juzo Tokoro, Jiro Kuwata, Kia Asamiya have in common? All of them have
created an oriental version of graphic characters which were released to and for the western market.

Spider-man, Spider-man J & Spider-man India (Ryoichi Ikegami, Yamanaka Akira, Sharad Devarajan, Suresh Seetharamany and Jeevan J. Kang) Spawn: Shadows of Spawn (Juzo Tokoro); Batman & Batman: Child of Dreams (Jiro Kuwata and Kia Asamiya) are all reinterpretations of well- known characters, settings and situations but following the rules and the narrative style of the Japanese and Hindi markets. The authors have also imprinted their own aesthetics to the supervillains appearing in these stories. Some of them look very similar to those appearing in the originals, though there could be some differences due to the style used. Others, on the other hand, are mostly based on legends, mythology or even local tastes from the authors’ homeplace, so they have nothing in common with those original characters we all know.

Their stories are usually set in alternative universes with no direct relation with those series published in the United States of America, but this does not mean the work of these artists is less interesting than their American counterparts. Unfortunately, most of these stories are still “the missing link” in contemporary graphic history with many hard-core comic readers completely ignoring of their existence, or having only heard about them.

Cosplay: kuinka sitä tehdään
Kake
klo 11:00-11.45, Akseli-sali

Cosplay: kuinka sitä tehdään? Mitä materiaaleja tarvitaan? Entä välineitä? Miten valmisvaatteita voi hyödyntää? Tule kuulemaan aloittelijaystävällisiä vinkkejä siihen, kuinka voit rakentaa asuja ja armoreita!

Cosplay croquis -työpaja
S.M. & Pihlajatar
klo 11:00-13:00, Opintosali

Cosplay croquissa piirretään nopeasti vaihtuvia asentoja malleina joukko ihania cossaajia. Hyvää harjoitusta niin anatomian kuin asujen ja laskosten piirtämiseen.

Kadonnut lajitteluhattu-pakohuonepeli
Riikka Heinilä
klo 11:00-17:00, Mauri

Lajitteluhattu on kadonnut Tarvehuoneen uumeniin. Jokin Tarvehuoneen taiasta estää loitsuja toimimasta oikein, joten edessä on ylitettäviä esteitä ja selvitettäviä arvoituksia. Lajitteluhattu on saatava takaisin ennen Tylypahkan seuraavan lukuvuoden alkamista. Peliin mahtuu kerralla 5 pelaajaa, yksi peli kestää n.45min.

Pelin tekijä Riikka Heinilä.

Totoro musiikkisatu
Klo 12:00-12:30, Lava

Elämäni pelit
Nova
klo 12:00-12:45, Akseli-sali

Kuinka päästä seuraavaan kenttään? Missä on Waldo? Ja mikä ihmeen Sephiroth? Pelaamisesta ja sen kehityksestä harrastajan näkökulmasta, ja suosituksia etenkin nuoremmille pelaajille ja heidän vanhemmilleen.

AquaShine First Live!
Zumie, VoidMiho, Mikze, Rinka, Sofrisk, Iaia, Sieru Cosplay, Kettu
klo 13:00-13:45, Lava

Yousorou! On AquaShine-tanssiryhmän ensimmäisen liven aika! Luvassa tanssiesityksiä
sekä koko ryhmänä että sooloina ja ryhmän ja jäsenten esittely. Jos olet vajonnut idolien
hornaan, tunnet olevasi matkalla sinne, tai olet yleisesti tanssista ja idoleista kiinnostunut, et halua missata tätä! Lisätietoa esityksestä päivitellään Instagramiin ja Twitteriin @aquashinecos!

K-pop Random Play Dance 

Venla, Viivi, Matleena
klo 13:00-14:00, Opintosali

Random play dance on liikunnallinen tanssipeli, jossa pääsee tanssimaan kpop kappaleiden kertosäkeitä.

Paha manga – moraalipaniikit Japanissa ja maailmalla
S.M
Klo 13:00-14:00, Akseli-sali

Japanilainen sarjakuva on herättänyt tunteita, keskustelua ja vastustusta koko
olemassaolonsa ajan Japanissa ja sen kansainvälistyttyä tämä keskustelu on siirtynyt myös globaalille näyttämölle. Luennolla käsittelen erilaisia moraalipaniikkeja, joita manga on aiheuttanut ja kritiikkiä, mitä sitä vastaan on esitetty niin Japanissa kuin maailmallakin, Suomea unohtamatta.

Roolipelit – jokaisen yhteinen tarina
Ville Vuorela
klo 14:00-14:45, Lava

Roolipeli on pelaajien mielikuvituksessa tapahtuva yhteinen seikkailu ja elämys. Sen
harrastajia on Suomessa 80000, mutta miten se todella tapahtuu?

Shintô japanilaisessa popkulttuurissa
Mette Pesonen
klo 14:00-14:45, Akseli-sali

Japanin perinteinen uskonto, shintô, on muokannut Japanin kulttuuria tuhansien vuosien ajan. Myös japanilainen nykyajan popkulttuuri on täynnä viitteitä shintôn. Mutta miten tunnistaa nämä viittaukset ja miten tämä muinainen usko näkyy japanilaisessa arjessa?

Cosplaykilpailu
klo 15:00-16:00, Lava

Pukujen loistetta nähdään Kibeconin lavalla myös sunnuntaina, jolloin luvassa on joko paricosplaykilpailu tai hall cosplaykilpailu. Paricosplaykilpailun mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan 12.12. Hall cosplaykilpailuun ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan cosplayagentit valitsevat kilpailijat tapahtumapaikalla sunnuntaina 6.1.

K-Pop Dance Game
Noomi Partanen, Kasvi Banks, Joonatan Niemi
klo 15:00-16:30, Opintosali

Ohjelmassa on ideana mennä tanssimaan korealaisten biisien mukaan, joihin löytyy omat koreografiansa.

Another Castle
klo 16:00-16:45, Lava

Another Castle on Helsingin nörtein (lähinnä) naiskuoro. Tule kuuntelemaan musiikkia, jossa tarkastellaan hyviksiä ja pahiksia tekoälyistä äitihahmoihin.

Cosplay Medbay
Tiirabird Cosplay, Gridcosplay (Järjestäjä Star Trek Cosplay Finland)
2 krs 

Kaipaako cosplaysi korjaamista? Hajosiko proppisi? Sattuiko haaveri? Star Trek Cosplay Finland on hurauttanut poimuajolla paikalle lääkintähenkilökunnan kera auttamaan! Käy hakemassa apua ja neuvoja cosplayn korjaamiseen Cosplay Medbaylta.

Fandom Squad (2018)
J.S.E. Salminen
klo 16:00-17:15, Akseli-sali

Fandom Squad on multifandomfanielokuva, jonka keskiössä ovat suosituimpien tämän
hetken fandomien pahikset. Mukana muun muassa Darth Vader, Sauron, Loki, Crowley,
Pahatar sekä Bellatrix Lestrange! Kyseessä on itsenäinen teos Fandomelokuvan tekijöiltä.
Elokuvan toteutti Studio Korppikela elokuva- ja cosplayharrastajien avustuksella ympäri
Suomen.

Sunnuntaina Lost Cities

Lautapeliseura
klo 11:00-17:00, Pöytäpelihuone

Rainer Knizian kuuluisa seikkailukorttipeli. Turnaukseen otetaan parillinen määrä pelaajia, maksimissaan 16 hlöä. Kaksi parasta palkitaan Lautapelit.fi lahjoittamin pelipalkinnoin. Jos pelaajia on yli 8 kpl, pelataan kaksi karsintaerää, ensimmäinen klo 12.00 – 13.00 ja toinen 13.00 – 14.00. Karsintaerien yhteensä neljä parasta pelaavat finaalit klo 14.00 – 15.00 tai klo 13.00 – 14.00 jos karsintaeriä oli vain yksi. Turnaukseen ilmoittaudutaan paikan päällä olevaan listaan klo 11 alkaen ja pelin sääntöopetusta on tarjolla 11.30 – 12.00.  Aikataulu on ohjeellinen – pelit voivat olla lyhyempiä.

→ Sunnuntaina on turnauksen lisäksi omatoimisesti pelattavissa lauantain Lautapelipolun pelejä.