Cosplay Chibi-Kibeconissa

Cossaaminen tapahtumassa

Cosplay on harrastus, jossa saat pukeutua lempihahmoksesi. Chibi-Kibeconissa ei ole varsinaista cosplayohjelmaa, mutta tapahtumassa saa pukeutua cosplayasuun jos haluaa. Jos näet tuttuja hahmoja tapahtumassa mene ihmeessä kehumaan!

  • Cosplayasun täytyy noudattaa Suomen lakeja ja hyvää makua
  • Chibi-Kibecon on kaikenikäisten tapahtuma, joten asujen pitää olla asiallisia.
  • Jos asuun kuuluu teräase (miekka, veitsi, keihäs…), se ei saa olla leikkaava. Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkitty merkkausteipillä. Aseen piippu tulee olla teipattu umpeen punaisella merkkausteipillä vähintään 2cm matkalta. Joko kahvassa tai perässä tulee olla selkeä punainen merkkiteippaus, joka erottuu myös aseen ollessa kiinni puvussa. Punaisen merkkiteippauksen voi tehdä itse etukäteen tai tapahtuman infossa. Asejäljitelmissä lippaiden kuuluu olla tyhjät. Muovikuula-aseiden tapauksessa kuuluu jättää myös akku tai kaasu pois.
  • Cosplayasuja ei saa valokuvata käytössä olevilla kulkuväylillä, esim. portaissa tai kapeilla käytävillä. Jos asuusi kuulu iso proppi, joka haittaa sinun tai muiden kävijöiden liikkumista conissa, se täytyy jättää säilytykseen narikkaan.
  • Kysy aina lupaa ennen kuin otat kuvia cosplayasuista ja/tai cossaajista.
  • Jos tulee kysyttävää kysy infosta neuvoja matalalla kynnyksellä.

Proppien säilytys narikassa

Chibi-Kibeconissa on ilmainen narikka joka on auki koko tapahtuman ajan. Narikassa on vapaaehtoisia koko tapahtuman ajan huolehtimassa siellä olevista tavaroista. Narikkaan voit tuoda naulakkoon sopivia vaatteita ja pieniä kasseja. Narikkaan voi tuoda myös isommat laukut ja cosplay propit. 

Narikka on merkitty tapahtumakarttaan.