Cosplay Kibeconissa

Cossaaminen tapahtumassa

Cosplay on harrastus jossa saat pukeutua lempihahmoksesi. Jos näet tuttuja hahmoja tapahtumassa mene ihmeessä kehumaan!

  • Cosplayasun täytyy noudattaa Suomen lakeja ja hyvää makua
  • Kibecon on kaikenikäisten tapahtuma, joten asujen pitää olla asiallisia.
  • Jos asuun kuuluu teräase (miekka, veitsi, keihäs…), se ei saa olla leikkaava. Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkitty merkkausteipillä. Aseen piippu tulee olla teipattu umpeen punaisella merkkausteipillä vähintään 2cm matkalta. Joko kahvassa tai perässä tulee olla selkeä punainen merkkiteippaus, joka erottuu myös aseen ollessa kiinni puvussa. Asejäljitelmissä lippaiden kuuluu olla tyhjät. Muovikuula-aseiden tapauksessa kuuluu jättää myös akku tai kaasu pois.
  • Cosplayasuja ei saa valokuvata käytössä olevilla kulkuväylillä, esim. portaissa tai kapeilla käytävillä. Jos asuusi kuulu iso proppi, joka haittaa sinun tai muiden kävijöiden liikkumista conissa, se täytyy jättää säilytykseen narikkaan.
  • Kysy aina lupaa ennen kuin otat kuvia cosplayasuista ja/tai cossaajista.
  • Tapahtumassa on saatavilla cosplay-pukuhuone, jossa cossaajat voivat kasata asunsa ennen conia.
  • Tapahtuman aikana alueella liikkuu cosplaymammoja, jotka voivat ohjeistaa ja auttaa sinua tarpeen tullen. Heidät tunnistaa Kibecon badgeistä.
  • Jos tulee kysyttävää kysy infosta neuvoja matalalla kynnyksellä.


Cosplay-kilpailu
Lauantai 14.5 kello 16.30

Kibeconin suuri cosplay-kilpailu järjestetään lauantain tapahtumapäivän päätteeksi päälavalla. Kilpailijoina nähdään ennakkoon ilmoittautuneita taitavia cossaajia!

Cosplaykilpailua sponsoroivat:


Kuvauspiste 
Lauantaina ja sunnuntaina kello 12-15

Conikuvat.fi:n maksuton kuvauspiste palvelee tapahtuman molempina päivinä. Tule ikuistamaan asusi yksin tai porukalla ammattitaitoisten kuvaajien kanssa! Valmiit kuvat löytyvät osoitteesta https://conikuvat.fi


Cosplay-kuvaussessioiden ilmoitusseinä

KUVAAJA:

Haluaisitko tarjota kuvaussessioita cossajille? Voit laittaa virtuaaliselle seinällemme ilmoituksen tai vaikka useamman kuvaussessioista, joita cossaajat voivat varata. Laitathan jokaisesta kellonajasta ja sessiosta oman ilmoituksen. Ilmoituksessa kannattaa olla instanikkisi tai muu nimi sekä paikka conissa, jossa haluat kuvattavan kanssa tavata. Sovi kuvan mahdollisesta editoinnista sekä toimituksesta suoraan cossaajan kanssa kun tapaatte. Ilmoitathan vain maksuttomia sessioita Kibeconin ilmoitusseinällä. Seinälle pääset tästä linkistä!

COSSAAJA:

Haluaisitko kuvauttaa cossisi muuallakin kuin photoshootpisteellä tai omalla puhelimella? Voit varata cossikuvaajien ilmoittamia maksuttomia kuvaussessioita ilmoitusseinältä. Sovitte kuvaajan kanssa kuvan toimittamisesta sekä halutessanne editoinnista sitten kun tapaatte. Varaa valitsemasi aika ilmoitusseinältä kommentoimalla julkaisua. Jos kaikki ajat ovat varattuja, kannattaa palata uudelleen odottamaan uusien ilmoitusten ilmaantumista. Jos et pääsekään varaamallesi ajalle (painavasta syystä), niin voit ilmoittaa sen myös saman seinän kommentilla, jolloin muut näkevät session vapautuneen. Seinälle pääset tästä linkistä!