Virtuaalinen Cosplay-kilpailu 2021

9.1. klo 15.30 Cosplay-kilpailun palkintojenjako.

Virtuaalisen cosplay-kilpailun palkintojenjakotilaisuudessa esitellään tuomaristo, kilpailijoiden asut, kilpailun sponsorit ja palkinnot sekä tietenkin voittajat. Tervetuloa seuraamaan kilpailua livelähetykseen Kibeconin YouTube-striimissä!

Kilpailun tuomaristoon voit tutustua alempana tällä sivulla.

Kilpailun säännöt löydät sivun lopusta.

Jaa oma cosplay-kuvasi

Kilpailun lisäksi jaamme 9.1. tapahtumaan osallistuvien cosplay- ja tunnelmakuvia. Voit tarjota omia kuviasi tapahtumapäivänä tägäämällä meidät Instagram-postauksessa tai tarinassa @kibecon tai lisäämällä kuvaasi #kibecontunnelma

Kuvia voi tarjota samoin myös Twitterissä @KibeconFI ja #kibecontunnelma 

Jaamme kuvia pitkin tapahtumapäivää 9.1.


Virtuaaliset Cosplay-kilpailijat

Hahmo: Katrina Van Tassel, Tim Burtonin Sleepy Hollow
Kilpailija: Elfessfabby


Hahmo: Gin Ibushi, Your Turn To Die
Kilpailija: Lazysalmon


Hahmo: Naruto Uzumaki, Naruto
Kilpailija: Iiris


Hahmo: Rina Tennoji, Love Live Perfect Dream Project  Anime
Kilpailija: Sofia.x.cosplay


Hahmo: Julian Devorak, The Arcana
Kilpailija: Nortikka


Naruto Uzumaki, Naruto
Kilpailija: Rataraato


Keith, Voltron: Legendary Defender
Kilpailija: Fuu


Karin Asaka, Love live! Nijigasaki High School Idol Club
Kilpailija: Zumie


KILPAILUN PALKINTOSPONSORIT

Virtuaalisen cosplaykilpailun palkinnot sponsoroivat mm. Kibeconista aiemmin tutut MangaCafe, Worblakauppa ja Urumi.

PALKINNOT

  1. Suurimmat lahjakortit MangaCafen, Worblakaupan ja Urumin verkkokauppoihin
  2. Keskisuuret lahjakortit MangaCafen, Worblakaupan ja Urumin verkkokauppoihin
  3. Pienemmät lahjakortit MangaCafen, Worblakaupan ja Urumin verkkokauppoihin

Tuomariston valitsemat voittajat julkaistaan 9.1. klo 15.30 youtube-lähetyksessä. Palkinnot toimitetaan voittajille sähköpostitse livenä lähetettävän palkinnonjakotilaisuuden jälkeen.


TUOMARISTO

Kibeconin virtuaalisen cosplay-kilpailun tuomaristo 2021 koostuu kolmesta kokeneesta cosplay-osaajasta: LadyRosyCheek, Witchercraftcos ja YumiKoyuki.

Hei! Olen LadyRosyCheek ja olen harrastanut cosplayta seitsemän vuotta. Cosplayssa nautin muun muassa jatkuvasta oppimisesta, ystävistä ja mahdollisuudesta heittäytyä. Tarkka työnjälki ja luova ongelmanratkaisu ovat lähellä sydäntäni pukuja tehdessä. Näiden lisäksi tuomaroidessa kiinnitän huomiota materiaaleihin ja hahmouskollisuuteen. 

Iloisia ja inspiroivia cossihetkiä, sekä tsemppiä kisaan!

Kotori Minami, Photo: @megurinemagnet

Hei! ✩
Olen EM eli @witchercraftcos ja toimin suureksi ilokseni tämän kisan tuomarina! Takanani on n. 8 vuotta cosplay harrastusta ja siinä ajassa on tullut opittua yhtä sun toista. Erityisesti koen cosplay antaneen minulle itsevarmuutta, nokkeluutta ja loistavan keinon paeta toisinaan harmaata arkea, puhumattakaan ystävistä ja yhteisöstä, jonka olen löytänyt tämän harrastuksen kautta.
Erityistä huomiota cosplayssa kiinnitän hahmouskollisuuteen, sekä muuntautumiskykyyn ja plussa pisteitä minulta saa luovista ratkaisuista niin toteutuksessa kuin materiaalivalinnoissa. Toivotan kaikille onnea kisaan! 

Sadie Adler, Photo & edit: @mialiinacosphoto

Moi, olen YumiKoyuki, 13 vuotta cosplayta harrastanut ja kilpailujakin kolunnut pääkaupunkiseutulainen. Tosi kiva, että Kibecon saadaan tänä vuonna luotua etäkeinoin pandemian haasteista huolimatta ja että pääsemme nauttimaan myös cosplaykilpailun annista. Toivotan osallistujille onnea ja tekemisen riemua kilpailua varten, sekä ihanaa juhlapyhien odotusta kaikille!

Anastasia “Anya” Romanov, Photo & edit: @mialiinacosphoto

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Hahmo voi lähdemaasta riippumatta olla sarjakuvasta, videopelistä, elokuvasta, animaatiosta, TV-sarjasta tai muusta fiktiivisestä lähteestä.

Omat hahmot, fanihahmot, LARP-hahmot ja muut hahmot joista ei ole olemassa virallista designia, eivät ole sallittuja.

Ilmoittautumislomakkeessa pyydettyjen referenssikuvien tulee olla virallista, julkaistua kuvamateriaalia. Fanitaide ei käy referenssikuvaksi.

Puvulla ei saa olla aiemmin sijoittunut missään toisessa cosplay-kilpailussa. Olet siis voinut osallistua aiemmin cosplay-kilpailuun, mutta palkintosijoille päässyttä pukua ei ole sallittua käyttää.

Osallistuminen tapahtuu portfoliolla, jonka kokoamiseen on tarjolla valmis pohja, joka lähetetään ilmoittautuneille. Portfolioon kootaan kuvia ja tekstiä puvusta ja sen tekemisestä. Tämän lisäksi osallistujat valitsevat puvustaan yhden kuvan, joka julkaistaan cosplay-kilpailun julkisessa galleriassa. 

Ilmoittautuneet kokoavat ja toimittavat valmiin portfolion Kibeconille sähköpostitse 31.12.2020 mennessä.

Kibecon jakaa tapahtuman aikaan Instagramissa myös osallistujien cosplay-kuvia ja -videoita. Keskeneräinen tai innostava cosplay-idea kannattaa siis tehdä valmiiksi joka tapauksessa. Seuraa Kibeconin Instagramia, niin kuulet lisää!